Lufthansa a DHL vytvoří nové nákladní aerolinky Aerologic

28.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 28. ledna (ČTK) - Nová nákladní letecká společnost, kterou plánují vytvořit německé aerolinky Lufthansa a zásilková a logistická společnosti DHL, se bude jmenovat Aerologic. Aerolinky zahájí provoz v dubnu příštího roku a jejich cílem je stát se jednou z pěti největších nákladních společností v Evropě. Uvedly to DHL a Lufthansa v dnešním prohlášení.

S plánem na vytvoření nových nákladních aerolinek přišly společnosti loni v srpnu, nyní zveřejnily další detaily plánu. Sídlo společnosti, ve které budou mít po 50 procentech DHL a Lufthansa Cargo, bude v Lipsku. Aerologic má v plánu do roku 2012 provozovat celkem 11 letadel Boeing a chce najmout až 200 pilotů.

Aerolinky se zaměří hlavně na přepravu nákladů a expresních zásilek do Asie a Severní Ameriky. Do Asie budou létat od pondělí do pátku. DHL počítá, že využije až 61 procent kapacity aerolinek.

Počáteční náklady na založení podniku mají činit celkem 15 milionů eur (388,8 milionu Kč). Společnosti počítají, že do zisku se aerolinky dostanou v roce 2010. O rok později má obrat firmy dosáhnout 550 milionů eur, napsaly agentury AFP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK