Koruna mírně oslabila k euru, k dolaru je silnější

31.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. ledna (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne mírně oslabila. V úvodu obchodování sice otevírala silnější, avšak během dopoledne se vrátila na středečních 26,00 Kč/EUR. Proti dolaru se koruna obchoduje silnější na 17,51 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Bez nových zpráv z domácí ekonomiky kurz sleduje hlavně pohyby okolních středoevropských měn. "Výhled pro dnešní den zhoršují obnovené obavy ze snížení ratingu pojišťoven dluhopisů, které tlačí dolů akciové trhy. Zhoršený sentiment by měl dál oslabovat měny v našem regionu, i když v případě koruny čekáme spíše malé ztráty," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk.

Kurz dolaru se dnes pohybuje kolem 1,4840 USD/EUR. "Vzhledem k tomu, že dnes nejsou na programu až tak důležité události, mohl by se eurodolar před zítřkem konsolidovat," míní Vlk.

Podle analytičky Next Finance Markéty Šichtařové je stále ještě tento týden kvůli proběhlému zasedání Fedu mimořádný. "Kurz bude vrtkavý a často změní směr. Dolar má prostor k oslabení potenciálně až na nové historické minimum, alternativně až k 1,50 USD/EUR," podotkla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK