Wall St. si asi oddechne po růstu z minulého týdne

04.02.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures stály krátce před otevřením pondělní seance bez větších změn, když si investoři dopřáli oddechu po vzestupu, který v...

...pátek vyvrcholil nejlepším týdnem na Wall Street za téměř pět let.

Trh mohou tížit nižší investiční doporučení některým předním poskytovatelům finančních služeb včetně American Express <AXP.N>.

Podporu by investoři mohli naopak čerpat z nabídky Microsoftu <MSFT.O> na koupi portálu Yahoo <YHOO.O> [ID:nMUL154680], která u některých z nich vyvolala pocit, že akcie jsou nyní relativně atraktivně ohodnocené.

Tváří v tvář nabídce největšího výrobce softwaru na převzetí za 44 miliard dolarů Yahoo zváží obchodní svazek s provozovatelem internetového vyhledávače Google <GOOG.O> coby jednu z možností, jak nabídku Microsoftu odrazit. Uvedl to v neděli zdroj obeznámený se strategií Yahoo.

"Nabídka Microsoftu na Yahoo vynáší do popředí fakt, že trh stále obchoduje na základě ohodnocení. Je tu pocit, že trh odepisoval hodnoty rychleji, než zaručují fundamentální faktory," řekl Andre Bakhos, prezident finanční skupiny Princetown.

Futures na index S&P 500 <SPc1> v 15:15 SEČ oslabovaly o 2,6 bodu, futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> ubíraly 1,75 bodu.

Akcie Yahoo i Microsoftu před otevřením trhu přidávaly shodně okolo 0,6 procenta. Google stál proti pátečnímu závěru bez větších změn.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK