Akciové futures v USA sílí před daty o spotř.důvěře

25.03.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures v úterý posilovaly před daty, jež by mohla ukázat, že krize trhu s bydlením polevuje, zatímco finanční tituly by...

...mohly dál těžit ze zvýšené nabídky na převzetí Bear Stearns <BSC.N>.

Ve 13:35 přidávaly futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> 3,1 bodu, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> stoupaly o 9,5 bodu.

Trh na Wall Street v pondělí vyskočil poté, co JPMorgan Chase <JPM.N> zvedla nabízenou cenu za Bear Stearns pětinásobně na 10 dolarů za akcii a čerstvá data o prodeji již postavených domů přiživila naději na obrat v sektoru bydlení.

Jádrová důvěra na trhu je nicméně nadále vratká. Ukázalo se, že ceny domů utrpěly nejhlubší meziroční propad od roku 1968.

"Vypadá to trochu lépe..., ale zároveň je hodně věcí, které investory znervózňují," řekl Peter Dunay, hlavní investiční stratég firmy Meridian Partners.

"Pravděpodobně nás čekají prudké poklesy s tím, jak hledáme dno finančního sektoru."

Evropské akcie v pondělí prudce posilovaly podporovány silnými zisky ve finančním sektoru, kde se vylepšená nabídka na převzetí Bear Stearns jevila jako znamení, že úvěrová krize dosáhla vrcholu.

Agentura Standard & Poor's zveřejní ve 14:00 SEČ index cen domů S&P/Case-Shiller za leden. Ceny domů utrpěly v posledním loňském kvartále nejhlubší meziroční propad ve 20leté historii sestavování indexu.

Organizace Conference Board poté v 15:00 SEČ vydá index spotřebitelské důvěry za březen. Analytici oslovení v průzkumu Reuters čekají pokles ukazatele na 73,5 bodu z únorových 75 bodů.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK