Čunek připravuje zásadní reorganizaci MMR a personální změny

02.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. dubna (ČTK) - Jiří Čunek, kterého prezident znovu jmenoval ministrem pro místní rozvoj, připravuje zásadní reorganizaci ministerstva a rozsáhlé personální změny. Konkrétní podobu svých záměrů zatím odmítl upřesnit. Za další priority svého nového působení v čele resortu považuje čerpání peněz z evropských fondů a velkou novelu stavebního zákona. Čunek to řekl novinářům po příjezdu na ministerstvo.

"Musím se přiznat, že jsem kontakt s ministerstvem měl velký," odpověděl Čunek na otázku, jestli nějaký problém na MMR za jeho nepřítomnosti stál. Informace médií, že Čunek řídil ministerstvo dále, přestože ve funkci nebyl, ale první náměstek MMR Jiří Vačkář již dříve odmítl.

Vačkář byl formálním šéfem ministerstva od listopadu, kdy Čunek odstoupil. V pátek oznámil rezignaci k 15. dubnu náměstek MMR pro evropské záležitosti Daniel Toušek. Za hlavní důvody plánované rezignace označil chybějící podporu, kterou pociťoval jako nestraník, dále střet ohledně koncepce vedení resortu s náměstkem pro řízení úřadu a finanční toky Milanem Půčkem. Od 11. ledna, kdy z funkce odstoupil Petr Pávek, chybí na MMR také náměstek pro bytovou politiku, územní plánování a stavební řád. Jeho kompetence si rozdělili ostatní náměstci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK