Reuters: Air France-KLM zanechaly jednání o převzetí Alitalie

02.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Řím 2. dubna (ČTK) - Zástupci francouzsko-nizozemské letecké společnosti Air France-KLM ukončili jednání s italskými odboráři, s nimiž se snažili vyjednat poslední podmínky převzetí letecké společnosti Alitalia. Agentuře Reuters to řekl dobře informovaný zdroj. Alitalia má hotovost pouze na pár týdnů a hrozí jí bankrot.

Francouzi prý nejsou ochotni akceptovat požadavky odborářů. Dnešek je posledním dnem, kdy lze rozdílná stanoviska odstranit. Odbory například chtěly, aby Air France koupila všechny součásti Alitalie, tedy i společnost AZ Servizi, v níž je soustředěn pozemní personál.

Podíl 49 procent akcií, který v AZ Servizi drží státní holding Fintecna, by prý v rukou státu mohl zůstat i nadále. Dalším požadavkem bylo, aby Air France zatím zachovala nákladní divizi Alitalie a navrhla plán modernizace letecké flotily.

Seznam všech požadavků je součástí společné zprávy osmi odborových svazů, které o prodeji Alitalie vyjednávaly. Italský ministr hospodářství Tommaso Padoa-Schioppa, který má prodej na starosti, dnes řekl, že jedinou alternativou k prodeji Alitalie do rukou Air France je nucená správa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK