Evropské burzy asi posílí, čeká se na údaje z USA

04.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Evropské burzy v pátek zřejmě otočí ztráty z předchozí seance a posílí po zprávě, že státem ovládaný čínský investiční fond kupuje podíl v ropné...

...společnosti Total <TOTF.PA>. Energetické tituly zřejmě podpoří také rostoucí ceny ropy.

Investoři však zůstanou opatrní před klíčovými údaji o tvorbě pracovních míst ve Spojených státech za březen, které by podle očekávání měly potvrdit zpomalení americké ekonomiky.

Futures na index Euro Stoxx50 <STXEc1>, německý DAX <.FDXc1> a francouzský CAC 40 <.FCEc1> v 8:45 poukazovaly na růst trhu v rozmezí 0,3 až 0,4 procenta.

"Když jsou trhy nyní připraveny věřit tomu, že to nejhorší z kreditní krize už jsme viděli, možná se můžeme soustředit na problémy, které se dotýkají širší ekonomiky. Jsme už z toho venku? Odpovědi můžeme být blíže dnes kolem 14:30," uvedl Oliver Stevens z firmy IG Markets.

Středem pozornosti bude také švýcarská banka UBS <UBSN.VX>, zasažená masivními odpisy z hodnoty aktiv vázaných na hypotéky. List Financial Times a internetové vydání deníku Wall Street Journal uvedly, že bývalý prezident Luqman Arnold tlačí na případné rozdělení této bankovní skupiny.

[PAŘÍŽ/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK