Wall St. klesne po výsledcích GE a jejím výhledu

11.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Trh na Wall Street čeká po zahájení páteční seance pokles. Strach z recese přiživily neuspokojivé kvartální výsledky průmyslového...

...konglomerátu General Electric <GE.N> a snížená předpověď jeho letošního zisku.

Akcie GE sletěly o více než 10 procent, když firma oznámila pokles čtvrtletního zisku o 6 procent. Útlum americké ekonomiky a kreditní tíseň poškodily výsledky ve finanční, průmyslové i zdravotnické divizi [ID:nSCH139478].

"Po zahájení to nebude pěkné. Pátek je pro ošklivé zprávy obzvlášť špatný den," řekl James Hardesty, prezident Hardesty Capital Management. "Makléři si neradi něco nechávají na víkend, a podle toho se také zachovají."

V 15:00 klesaly futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> o 14,7 bodu, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> padaly o 23,25 bodu.

GE zaznamenala nejhlubší pokles u svých finančních divizí, což v mimoburzovním obchodování stahovalo níž akcie některých amerických bank. Citigroup <C.N> ubírala přes 1 procento.

Na makroekonomickém poli se investoři soustředí na předběžná data o indexu spotřebitelské důvěry Michiganské univerzity za duben, jež vyjdou v 15:55 SELČ. Trh čeká mírné oslabení ukazatele na 69 bodů z únorových 69,5 bodu.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK