Pošta loni zpožďovala zásilky nebo je nedoručovala vůbec

14.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. dubna (ČTK) - České poště se loni prodloužila doba, za kterou doručovala zásilky adresátům. Zhruba ve třetině případů pak zásilky nedoručila, přestože adresáti byli doma. Uvádí to zpráva ČTÚ o činnosti České pošty v uplynulém roce, kterou má úřad zveřejnit v tomto týdnu.

Podle předsedy ČTÚ Pavla Dvořáka nevyznívá zpráva pro poštu příznivě, úřad ji ale v podstatě nemůže za nedostatky postihnout. "Podnik by měl zprávu zhodnotit a přijmout nápravná opatření. Výsledkům se bude věnovat i jeho dozorčí rada," dodal.

Na zhoršení ukazatelů se podle mluvčí pošty Dity Václavíkové podepsaly problémy při spouštění nového třídícího uzlu v Brně i stále větší extrémní zatížení ve vánočním provozu.

Počet zásilek nedoručených druhý den se podle informací ČTK snížil k 90 procentům z předchozích 94 procent. Zpráva také upozorňuje na mnohdy neefektivní vyvolávací systém na pobočkách, zpoždění doporučených zásilek či problémy v bezbariérovém přístupu na pobočky.

Česká pošta provozuje kolem 3400 poboček a zaměstnává 37.000 lidí. Do poloviny příštího roku by se měla změnit na akciovou společnost. Začátkem roku 2009 zřejmě také přijde o monopol na doručování zásilek do 50 gramů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK