Telefónica O2 CR zaplatí 2 miliardy Kč T-Mobilu (OPAK.)

15.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Telefónica O2 Czech Republic <SPTTsp.PR> zaplatí české divizi společnosti T-Mobile <DTEGn.DE> dvě miliardy korun, aby ukončila...

...exekuci a mohla volně nakládat s majetkem.

Největší český telekomunikační operátor v pondělí oznámil, že zaplatí částku i přesto, že spor dosud nebyl ukončen, a o výsledku tak zatím není rozhodnuto. Ukončením exekuce si nicméně uvolní ruce pro klíčové transakce, například plánovaný prodej některých nemovitostí.

"Naše platba směrem k T-Mobilu neznamená jakékoli uznání jeho nároku. Čili ta částka zůstává sporná... a my předpokládáme, že se celá nebo její podstatná část k nám vrátí," uvedl Jakub Chytil, viceprezident pro právní záležitosti a člen představenstva.

Česká Telefónica měla kvůli exekuci od loňského května omezenou možnost disponovat majetkem.

Nemohla tak dokončit plánovaný prodej některých nepotřebných nemovitostí s odhadovaným výnosem v řádu miliard korun.

"Touto změnou právního prostředí jsme získali flexibilitu, abychom mohli pokračovat rychleji," řekl generální ředitel Salvador Anglada bez podrobností o načasování transakce.

Česká Telefónica dodala, že již dříve zaúčtovala oprávku na soudní spor, a platba tak neovlivní její hospodaření v letošním roce.

T-Mobile požaduje od české Telefóniky, bývalého Českého Telecomu, uhrazení propojovacích poplatků za rok 2001 ve výši 900 milionů korun. Hodnota sporu mezitím narostla kvůli úrokům z prodlení.

Představitelé firmy T-Mobile nebyli k zastižení, aby zprávu komentovali.

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK