Wall St. stoupl dík energetice a bankám; Intel září

16.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové burzy v úterý posílily s tím, jak rekordní ceny ropy vyhnaly vzhůru energetické tituly. Finanční sektor pak podpořily dobré...

... čtvrtletní výsledky několika amerických regionálních finančních společností.

Pozitivní tón pokračoval i po uzavření seance, když výrobce čipů Intel <INTC.O> oznámil tržby nad odhady Wall Street a potvrdil i celoroční cíl ziskové marže. Akcie Intelu při elektronickém obchodování vyskočily o 7,4 procenta a podpořily futures na index S&P.

Index Dow Jones <.DJI> ukončil obchodní den se ziskem 0,49 procenta na 12.362,47 bodu, index Standard & Poor's 500 <.SPX> stoupl o 0,46 procenta na 1334,43 bodu a technologický index Nasdaq Composite <.IXIC> přidal 0,45 procenta na 2286,04 bodu.

Cena americké ropy <CLc1> v úterý vystoupila kvůli slabému dolaru a obavám z nedostatku zásob až na rekordních 114,08 dolaru za barel.

"Dříve byla nálada poměrně negativní, ale dnes se to trochu zlepšilo díky několika příjemným výsledkům z rána," řekl Michael James, obchodník regionální investiční banky Wedbush Morgan v Los Angeles.

"Finanční tituly jsou trochu přeprodané a vidíme tu oživení. Také panuje očekávání, že zítřejší výsledky JP Morgan budou dobré."

JP Morgan Chase <JPM.N> zveřejní výsledky za první čtvrtletí ve středu ve 13:00 SELČ.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK