Koruna po otevření mírně získala, nyní mírně oslabuje

16.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. dubna (ČTK) - Česká měna dnes zahajovala obchodování opět na velmi silných pozicích; otevírala růstem na 24,74 Kč/EUR a 15,64 Kč/USD. Postupně ale ranní zisky umazávala a nyní se obchoduje kolem úrovně 24,81 Kč za euro a 15,67 Kč za dolar. Vyplývá to z informací Patria Online.

"Bez nových zpráv z domova se koruna inspirovala mírným růstem okolních měn. Příznivé podmínky pro středoevropské měny vytváří oslabení dolaru i růst akciových trhů. Proto by dnes koruna mohla svou pozici udržet," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Dolar dnes znovu mírně klesá na 1,5840 USD/EUR a o dalším vývoji v celém regionu nejspíš rozhodnou zprávy z USA. "Hlavní pozornost přitáhne spotřebitelská inflace, zvláště po úterním překvapení, které přineslo PPI (výrobní inflace). Čeká se, že spotřebitelské ceny zrychlí růst na 0,3 procenta meziměsíčně. Vyšší inflace by mohla podpořit dolar. Kromě toho vyjde průmyslová výroba a zástupci Fedu budou večer hovořit o výhledu ekonomiky a měnové politice," poznamenal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK