Bosch sjednotil tuzemské divize kotlů

22.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 22. dubna (ČTK) - Skupina Bosch sjednotila své tuzemské výrobce a prodejce kotlů. Značky Dakon, Junkers a Buderus tak bude na českém trhu nabízet společnost Bosch Termotechnika, která se tak stala jedním z předních českých výrobců. Novinářům to na stavebních veletrzích v Brně řekli zástupci firmy. Firma odhaduje, že díky sjednocení a několika novinkovým řadám letos výrazně zvýší tržby, očekává dvouciferný nárůst. Bližší plány zveřejní později.

Dakon patří mezi tradiční české značky, Bosch neplánuje její zrušení, dál chce vést zvlášť jak Dakon, tak Junkers i Buderus, ujistil generální ředitel Bosch Termotechnika Peter Bredfeldt.

Bosch v Česku vyrábí kotle Dakon, Junkers, Buderus i některé další regionální značky, které v Česku nejsou známé. Zatímco Dakon směřuje převážně na český trh a do východní Evropy, ostatní značky vyváží firma hlavně do západní Evropy. Výrobní závody má v Krnově a v Albrechticích. Celkem společnost v ČR zaměstnává přes 400 lidí.

"Změna názvu dopomůže společnosti posílit si svou pozici na trhu a získat silnější platformu, z níž se může prezentovat coby přední světový dodavatel elektrických vytápěcích a horkovodních systémů," poznamenal mluvčí české skupiny Bosch Pavel Roman.

Firma dnes v Brně odstartovala svoji roadshow, která má zákazníky přimět k investicím do ekologičtějších kotlů. Na ty se chce výrobce stejně jako jeho světový konkurenti do budoucna zaměřit.

Celosvětově loni Bosch Termotechnika snížila tržby o procento na 2,798 miliardy korun. Skupina měla přes 13.000 zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK