Futures v USA stagnují, Boeing vyvažuje banky

23.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures ve středu ukazovaly na zahájení seance bez větších změn, když robustní zisk Boeingu <BA.N> pomáhal...

...neutralizovat obavy o stav finančního sektoru.

Ve 14:55 ubíraly futures na index Standard & Poor's 500 <SPc1> 0,6 bodu, futures na technologický index Nasdaq 100 <NDc1> rostly o 6 bodů.

Boeing vykázal za první kvartál nárůst zisku nad odhady trhu, když výsledek podpořily vyšší dodávky dopravních letadel [ID:nMUL342312]. Akcie firmy před zahájením řádného obchodování rostly o 1,4 procenta.

Čerstvé obavy z dalších odpisů ve finančním sektoru mezitím stahovaly níž evropské akcie, což tížilo také futures ve Spojených státech.

Dluhopisová pojišťovna Ambac Financial Group <ABK.N> padala před otevřením burzy až o 23 procent poté, co vykázala hlubší kvartální ztrátu, než se čekalo.

"Boeing se týká průmyslu, jde o globální záležitost. Pokud se jim podaří urovnat potíže s výrobou, mohl by to být velmi přitažlivý titul," řekl Peter Kenny, provozní ředitel u firmy Knight Equity Markets.

"A obecně vzato, bez finančních firem, jsou firemní výsledky dost dobré."

Internetová společnost Yahoo <YHOO.O> vykázala v úterý večer kvartální zisk nad odhady trhu, ale nepředložila výjimečné výsledky, od nichž si akcionáři slibovali, že by mohly přimět Microsoft <MSFT.O> ke zvýšení ceny nabízené za její převzetí. Akcie Yahoo oslabovaly o 1,2 procenta.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK