Developer Orco vyplatí na akcii dividendu ve výši 35 korun

25.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. dubna (ČTK) - Developerská společnost Orco Property Group vyplatí dividendu v hodnotě 1,40 eura (přibližně 35 korun) hrubého na akcii. Po odečtení patnáctiprocentní daně z příjmu platné v Lucembursku, kde firma sídlí, připadne na akcii 1,19 eura (asi 30 korun). Společnost dnes o rozhodnutí její řádné valné hromady, která se uskutečnila ve čtvrtek, informovala v tiskové zprávě.

Akcionáři se mohou rozhodnout, jestli budou chtít dividendu dostat v hotovosti nebo ve formě akcií v hodnotě 48,58 eura (zhruba 1226 korun).

Čistý zisk firmy byl loni 87,5 milionu eur, tedy přibližně 2,2 miliardy korun. To je zhruba o devět milionů eur méně než v roce 2006.

Orco Property Group působí na středoevropském realitním trhu od roku 1991. Akcie této lucemburské společnosti se obchodují na burzách v Praze, Varšavě, Budapešti a Paříži. Hodnotu portfolia firmy odhaduje realitní poradenská společnost DTZ na 2,4 miliardy eur (zhruba 61 miliard korun). Vedle Česka působí skupina v Maďarsku, Polsku, Rusku, Chorvatsku, Německu a na Slovensku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK