Koruna v závěru týdne oslabila

25.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. dubna (ČTK) - Koruna dnes pokračovala v dalších ztrátách a vůči euru oslabila z ranní úrovně 25,15 Kč/EUR až na 25,27. Později však část svých ztrát umazala a v závěru obchodování se pohybovala kolem 25,22 Kč/EUR. K dolaru česká měna týden končila na úrovních kolem 16,10 Kč za dolar. Vyplývá to z informací serveru serveru Patria Online.

Podle analytiků bylo obchodování s českou měnou celý tento týden velmi klidné a v pozadí oslabování koruny stojí hlavně dočasné posilování dolaru k euru, které ale zřejmě nebude mít dlouhého trvání. Zajímavý makroekonomický ukazatel z tuzemska nebyl tento týden zveřejněn.

Následující týden také neočekávají žádné významné výkyvy. Ekonomický kalendář přinese pouze zveřejnění výsledků státního rozpočtu za duben, což by prý trh nemělo ovlivnit. "Navíc následující dva čtvrtky (1. a 8. května) jsou v České republice státní svátky a trhy budou zavřené. Likvidita na trzích bude nižší než obvykle a obchodování bude opět tažené světovými trhy," naznačili další vývoj analytici Komerční banky.

Ekonomové se přitom shodují, že koruna bude spíše oslabovat. "I pro další dny je podle nás více prostoru pro oslabení koruny k euru než pro posílení," doplnila ředitelka Next Finance Markéta Šichtařová.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK