US Airways a United jsou prý v pokročilé fázi jednání o fúzi

28.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 28. dubna (ČTK) - Americké letecké společnosti United Airlines a US Airways jsou ve velmi pokročilé fázi jednání o sloučení. Uvedla to agentura Reuters, která se odvolává na informované zdroje. Konkrétní dohoda by prý mohla být hotova v příštích dvou až třech týdnech, řekl jeden ze zdrojů.

Nelze přitom vyloučit, že pokud se obě aerolinky spojí, výrazně omezí kapacity. Zprávy na toto téma nabraly na intenzitě o minulém víkendu, kdy několik informovaných zdrojů uvedlo, že v americké letecké dopravě se nyní schyluje k velkým změnám.

Spekulovalo se například o spojení leteckých společností Continental Airlines a United Airlines, z těchto jednání ale sešlo. Continental rovněž jednala o alianci s American Airlines a British Airways, ani tato jednání se ale daleko nedostala.

Americké aerolinky se po teroristických útocích na Washington a New York v září 2001 ocitly v problémech a celkem nashromáždily ztráty za zhruba 35 miliard dolarů. Po pěti letech vytrvalého poklesu se situace stabilizovala a dopravci teď vidí novou šanci právě ve fúzích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK