Evropské akcie asi zkorigují předchozí růst, na obzoru Fed

29.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Evropské akcie si zřejmě v úterý dají pauzu poté, co v pondělí zavřely na dvouměsíčním vrcholu. Investoři se chystají na měnové rozhodnutí...

...americké centrální banky (Fed) a doprovodné prohlášení, jež se čekají ve středu.

Ve středu pozornosti bude finanční sektor poté, co Deutsche Bank <DBKGn.DE> vykázala první kvartální ztrátu za pět let a ohlásila další odpisy v objemu 2,7 miliardy eur.

Royal Dutch Shell <RDSa.L> vykázal za první kvartál 12procentní nárůst čistého zisku při současných cenách zásob, a díky rekordním cenám ropy <CLc1> překonal odhady trhu.

Na investory se také valí další vlna výsledků firem jako BP <BP.L>, BMW <BMWG.DE>, Daimler <DAIGn.DE>, Metro <MEOG.DE> a Banco Santander <SAN.MC>.

Trh ale může tížit pesimistické prohlášení vlivného investora Warrena Buffetta, že americká ekonomika by mohla mít před sebou dlouhou a hlubokou recesi. Buffettova slova stáhla v pondělí americké akcie z denních vrcholů, takže zavřely bez větších změn [ID:nMUL857939].

Londýnští makléři očekávají, že britský index FTSE 100 <.FTSE> zpočátku posílí o 2 až 10 bodů, německý DAX <.GDAXI> oslabí o 8 až 10 bodů a francouzský CAC-40 <.FCHI> klesne o 6 až 8 bodů.

[PAŘÍŽ/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK