Deutsche Bank se poprvé za pět let propadla do ztráty

29.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 29. dubna (ČTK) - Největší německá banka Deutsche Bank v prvním čtvrtletí prodělala 141 milionů eur po zisku 2,1 miliardy ve stejném loňském období. Vykázala tak první ztrátu od roku 2003. Oznámila to dnes firma s tím, že kvůli celosvětové úvěrové krizi musela odepsat dalších 2,7 miliardy eur.

"V prvním čtvrtletí tohoto roku byly podmínky na finančním trhu nejobtížnější v současné historii," řekl generální ředitel společnosti Josef Ackermann. "V březnu byl tlak na bankovní sektor nejintenzivnější od začátku současných úvěrových problémů," dodal. Firma již kvůli úvěrové krizi odepsala pět miliard eur.

Čisté příjmy společnosti se snížily o více než polovinu na 4,6 miliardy eur z 9,6 miliardy před rokem. "Problémem nejsou odpisy. Znepokojuje mě vliv (finanční krize) na provozní aktivity," řekl analytik Dieter Ewald ze společnosti Frankfurt Trust. Finanční krize, kterou loni odstartovaly problémy na hypotečním trhu ve Spojených státech, způsobila chaos na amerických i světových trzích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK