Koruna zažívá poklidné obchodování na pondělních úrovních

29.04.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. dubna (ČTK) - Česká měna dopoledne nezaznamenala žádné výraznější výchylky od hodnot z předchozího dne. Kurz koruny vůči euru se tak pohybuje na 25,20 Kč/EUR. K dolaru oslabuje na 16,20 Kč/USD. Pozornost obchodníků směřuje především na obchodování eura vůči dolaru. Slovenská koruna, kterou pozitivně naladily vyhlídky na vstup do eurozóny, zůstává nadále silná, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka si koruna zatím nemůže vybrat směr, proto lze v dalším obchodování očekávat spíše stagnaci až mírné oslabování pod vlivem klesajícího kurzu polského zlotého.

Slovenské koruně dnes pomáhá informace internetového serveru EUobserver, podle kterého Evropská komise příští středu podpoří přijetí eura na Slovensku 1. ledna 2009.

V regionu si podle Vlka mírné ztráty vedle polské měny připisuje také maďarský forint. "Tam svou roli může hrát silnější dolar v kombinaci s negativním vývojem na akciových trzích," doplnil Vlk.

Americký dolar si polepšil vůči euru na 1,5560 USD/EUR. "V období, kdy přicházejí jen málo důležité zprávy, je eurodolar ovlivňován hlavně očekáváními a spekulacemi před důležitými čísly tohoto týdne," uvedl analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK