Time Warner plánuje odštěpení kabelové divize

30.04.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Time Warner <TWX.N> se chystá v rámci restrukturalizace zcela oddělit svou divizi kabelových služeb, uvedla ve středu tato doposud...

...největší mediální společnost na světě.

Generální ředitel Jeffrey Bewkes již podnikl kroky k restrukturalizaci skupiny, jež vlastní vydavatele časopisu Time i filmová studia Warner Bros, ve snaze povzbudit ospalou cenu akcií.

Podle informací zdrojů Time Warner mimo jiné jednal o sloučení své divize AOL se společností Yahoo <YHOO.O>.

"Dospěli jsme k závěru, že úplné strukturální oddělení firmy Time Warner Cable <TWC.N> je za vhodných podmínek v nejlepším zájmu akcionářů obou společností," uvedl Bewkes v prohlášení.

Time Warner současně oznámil, že čistý zisk v prvním čtvrtletí klesl o 36 procent na 771 milionů dolarů čili 21 centů na akcii z 1,2 miliardy neboli 30 centů na akcii před rokem. V loňském prvním čtvrtletí ovšem zaúčtoval velký zisk z prodeje divize připojení k internetu AOL v Německu a z rozvázání partnerství s kabelovou firmou Comcast <CMCSA.O>.

Po vyloučení mimořádných položek Time Warner vykázal zisk 22 centů na akcii, a těsně tak nedosáhl na odhad analytiků ve výši 23 centů podle průzkumu Reuters Estimates.

Tržby v daném období stouply v souladu s odhady o 2 procenta na 11,42 miliardy dolarů.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK