RM-Systém loni výrazně zvýšil obchody na 8,3 miliardy korun

05.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. května (ČTK) - Mimoburzovní RM-Systém loni zvýšil obchody s cennými papíry na 8,3 miliardy korun, což byl nejlepší výsledek za poslední čtyři roky. V porovnání s předloňským rokem objem narostl více než dvojnásobně. V loňském roce RM-Systém zahájil obchodování se zahraničními cennými papíry a rozšířil nabídku o další burzovní akcie. ČTK výsledky převzala z výroční zprávy RM-Systému.

Čistý zisk RM-Systému se znásobil na 1,54 milionu korun při mírném meziročním nárůstu celkových výnosů na 62,9 milionu korun. Zlepšení ziskovosti vedle oživení nabídky zahraničními cennými papíry vysvětloval trh změnou struktury zpoplatnění zákazníků s cílem zvýhodnit pravidelně obchodující klienty.

Počet obchodovaných emisí cenných papírů RM-Systém loni rozšířil o 11 na 120. Nově se začaly obchodovat například akcie společností AAA Auto Praha, Erste Bank, Deutsche Telecom nebo Zentiva, které se zařadily na předním místa podle objemů obchodů.

RM-Systém je součástí finanční skupiny Fio. Akcionáři společnosti od roku 2006 Romuald Kopún a Petr Marsa. RM-Systém se kvůli změně evropské legislativy kapitálového trhu musí změnit na standardní burzu, i nadále se ale bude zaměřovat na drobné a střední individuální investory.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK