Skanska v Q1 s provozním ziskem 1,08 mld švéd.korun

07.05.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Skanska <SKAb.ST> ve středu vykázala nárůst provozního zisku za první kvartál na 1,08 miliardy švédských korun (179 milionů dolarů), a...

...potvrdila tak předběžná čísla z dubna.

Provozní zisk švédské stavební společnosti v prvním čtvrtletí loňského roku činil 779 milionů korun a v posledním loňském kvartále dosáhl 1,64 miliardy.

Výsledek za letošní první čtvrtletí zatížila nákladová položka ve Velké Británii spojená se třemi projekty s kontrakty s pevně stanovenou cenou. Skanska však zároveň získala 643 milionů korun za 50procentní podíl ve vodní elektrárně v Brazílii.

Největší divize stavebnictví vykázala zúžení provozní marže na 1,6 procenta ze 2,5 procenta před rokem. Společnost chce v této divizi dosáhnout marže 4 procent do roku 2010.

Skanska uvedla, že objednávky klesly o 11 procent na 34,3 miliardy korun, tedy níže než v dubnu uváděných 34,8 miliardy.

Firma stále zastává názor, že stavební trh zůstává v hlavních zemích odbytu pozitivní, ačkoli tempo růstu se zřejmě sníží. Skanska dodala, že bouře na finančním trhu dosud nenarušila poptávku.

(Stockholmská redakce; Přeložil: Robert Müller)

[STOCKHOLM/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK