Akcie v USA dopoledne mírně oslabily

07.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 7. května (ČTK) - Akcie předních amerických firem i technologických titulů dopoledne na Wall Street mírně klesly. Investoři reagovali na smíšené ekonomické indikátory a čekají, zda se ceny ropy nevydají opět na nové rekordy.

Index Dow Jones v poledne newyorského času klesl o půl procenta na 12.950,7 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil na 2475,7 bodu se ztrátou 0,3 procenta.

Celostátní asociace amerických realitních firem znepokojila trh čísly za prodej starších domů za březen. Pokles byl výraznější, než se očekávalo.

Příznivá čísla ale přineslo ministerstvo práce. Pracovní náklady během prvního čtvrtletní vzrostly meziročně o 2,2 procenta, což znamená proti předchozím 2,8 procenta zmírnění inflačních tlaků.

Inflace ale obecně zůstává velkým problémem, když se ceny ropy za poslední rok zdvojnásobily a v úterý dosáhly nového rekordu nad 122 dolary za barel. Následkem toho se v USA dostaly na nebývalé hodnoty i ceny pohonných hmot, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK