T-Mobile do dubna zvýšil tržby na 7,94 miliardy

09.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. května (ČTK) - Mobilní operátor T-Mobile zvýšil v prvním čtvrtletí tržby o 6,8 procenta na 7,94 miliardy korun. Počet zákazníků se zvýšil o 3,2 procenta na 5,273 milionu lidí, což bylo nejvíce na trhu. Firma to uvedla v tiskové zprávě.

Konkurenční Telefónica zvýšila tržby mobilní divize o 6,1 procenta na 8,1 miliardy korun. Počet mobilních uživatelů vzrostl o 6,6 procenta na 5,16 milionu lidí. Vodafone zatím čísla nezveřejnil.

Podle finančního ředitele T-Mobile Otakara Krále firma působila v extrémně konkurenčním prostředí. "Penetrace trhu přesahuje 126 procent, takže je téměř nemožné získat nové zákazníky. Dobře si uvědomujeme, že pro další rozvoj je životně důležité zaměření na stávající zákazníky," dodal.

Počet tarifních zákazníků se zvýšil o 19,8 procenta na 2,293 milionu. To představuje více než 43 procent všech zákazníků. Průměrný měsíční výnos na zákazníka se zvýšil o 15 procent na 484 korun.

"V následujících měsících budeme pokračovat ve strategii zaměřené na retenční aktivity, další rozvoj datových služeb a nabídky určené konkrétním skupinám uživatelů," dodal Král.

T-Mobile patří do stejnojmenné skupiny vlastněné Deutsche Telekomem, téměř třetinu drží České radiokomunikace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK