UPC koupí poskytovatele kabelové televize a internetu Forcom Net

09.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. května (ČTK) - Největší poskytovatel kabelové a satelitní televize v Česku UPC koupí olomouckou společnost Forcom Net, s.r.o., která nabízí obdobné služby ve 13 městech severní a střední Moravy a v okrese Praha-východ. Souhlas s převodem dvou padesátiprocentních podílů společníků firmy na UPC a se sloučením Forcom Netu s UPC tento týden vyjádřila souhlas Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, obchod potvrdila i UPC.

Forcom Net nabízí podle svých internetových stránek kabelovou televizi a připojení k internetu například v Olomouci, Lutíně, Českém Těšíně, Orlové, Krnově, Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi či v Lázních Toušeň. V nabídce firmy jsou téměř tři desítky televizních programů. Podle informací UPC se počet zákazníků Forcom Netu pohybuje v řádech tisíců. "Není to velký nákup. Důvodem je vylepšení a zahušťování sítí," řekl k obchodu mluvčí UPC František Malina. Cenu transakce neuvedl.

UPC tak koupí další menší regionální firmu na trhu. V únoru vysílací rada vyslovila souhlas s tím, aby UPC koupila kabelového, internetového a telefonního operátora Kabelovou televizi Karviná, a.s. (KTK). Největší akvizicí UPC byla loni koupě dřívější dvojky na trhu, společnosti Karneval, za téměř devět miliard korun.

Podle aktuálních údajů UPC a její mateřské společnosti Liberty Global zvýšila firma v březnu meziročně počet zákazníků o 116.000 na 1,05 milionu lidí. Oznámila to mateřská společnost Liberty Global. Největší nárůst UPC zaznamenala u rychlého internetu a telefonních služeb. Počet přípojek k internetu se zvýšil o 63.000 na 268.000 připojení, počet telefonů vzrostl z 35.000 na 91.700. Množství uživatelů televizních služeb stagnovalo na 687.000 zákaznících. V současnosti je v dosahu sítí UPC 1,26 milionu domácností, z toho 1,083 milionu na obousměrných sítích umožňujících připojení k internetu a telefonování.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK