Akcie NWR se obchodují na čtyřech trzích, nově v RMS

12.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. května (ČTK) - Akcie těžební společnosti New World Resources (NWR), majitele černouhelné firmy OKD, se od dnešního dne obchodují na čtyřech trzích cenných papírů. Zahájení obchodování akcií NWR dnes ČTK oznámil mimoburzovní RM-Systém. Akcie NWR lze dále kupovat a prodávat na pražské, londýnské a varšavské burze.

Investoři mohou v RM-Systému obchodovat s akciemi NWR po jednotlivých kusech, nebo v takzvaných lotech, který tvoří sto kusů akcií najednou. Akcie NWR se od počátku zařadily k nejaktivnějším a kolem 13:30 se obchodovaly při průměrné ceně 463,2 koruny za kus.

Úspěšný debut dnes měly akcie NWR i na varšavské burze, kde si připisovaly více než sedm procent, uvedl server www.patria.cz. Na pražské burze se akcie NWR poprvé obchodovaly 6. května v podmíněném režimu. Od dnešního dne se obchodují ve standardním režimu stejně jako ostatní akcie. Akcie NWR na pražské burze po 13:30 posilovaly o 1,1 procenta na 461 korun.

Akcie NWR se staly rekordním primárním úpisem tuzemského kapitálového trhu a letošního roku v Londýně. NWR získala ve veřejné nabídce za asi 36,2 procenta svých akcií od investorů celkem kolem 41,5 miliardy korun.

RM-Systém se zaměřuje na drobné a střední investory. RM-Systém v prvním čtvrtletí zvýšil objem obchodů, v drtivě většině s akciemi, meziročně na více než dvojnásobných 1,92 miliardy korun. Pražské burze ve stejném období klesl meziročně objem akciových obchodů na 244,2 miliardy korun z minulých 261,6 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK