PPF Group loni klesl zisk na 6,8 miliardy Kč

13.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. května (ČTK) - Skupině PPF Group, jejímž majoritním vlastníkem je nejbohatší Čech Petr Kellner, loni klesl zisk na 6,8 miliardy korun z předloňských 11 miliard Kč. Sdělila to firma. Meziroční pokles zisku ovlivnily jednorázové výnosy z prodeje eBanky a podílu ve stavební spořitelně Modrá pyramida v roce 2006. Konsolidovaný vlastní kapitál skupiny PPF Group loni vzrostl o 12,1 procenta na 38 miliard Kč.

"Čistý zisk v roce 2007 pak ovlivnila pokračující výrazná expanze na nových trzích, především v Číně, kde skupina zahájila poskytování služeb spotřebitelského financování pod značkou Home Credit, a částečně i pokles kapitálových trhů ve druhé polovině roku 2007," uvádí tisková zpráva.

Loňské finanční výsledky nezahrnují dopad transakce se skupinou Generali, která byla dokončena letos v lednu a jejímž výsledkem je společný podnik Generali PPF Holding B.V. Do něj obě skupiny vložily svá pojišťovací aktiva v regionu střední a východní Evropy. Skupina PPF v holdingu drží 49 procent a Generali zbývajících 51 procent.

Konsolidovaná aktiva skupiny loni vzrostla o 19,3 procenta na 268 miliard Kč. Skupina posílila na trzích Ruska, České republiky, Slovenska, Ukrajiny, Kazachstánu, Běloruska, Číny a Vietnamu.

Mezinárodní finanční skupina PPF se zaměřuje především na spotřebitelské financování a retailové bankovnictví pod značkou Home Credit. Skupina dále vyhledává investiční příležitosti na rostoucích trzích střední a východní Evropy a Asie. Klíčovou holdingovou společností skupiny PPF, na jejíž úrovni jsou přijímána strategická rozhodnutí týkající se činnosti celé skupiny, je společnost PPF Group N.V. se sídlem v Amsterdamu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK