Skupina Atlantik chystá penzijní fond

14.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. května (ČTK) - Finanční skupina Atlantik, která patří do holdingu KKCG Finance podnikatele Karla Komárka, chystá uvést na trh penzijního připojištění Atlantik Penzijní fond. Řekl to mluvčí Atlantik finanční trhy Jan Dobiáš. Na trhu postupně zůstalo deset z původních 44 fondů. Jediným novým je PF Aegon, který začal působit loni na jaře.

"Na spuštění fondu se intenzivně pracuje, v tuto chvíli probíhá licenční řízení v České národní bance. Jakmile budeme mít udělenu licenci, budeme schopni fungovat okamžitě," uvedl Dobiáš.

Atlantik PF se podle něj bude lišit od ostatních penzijních fondů na českém trhu. Zaměří se na zkušenější a náročnější investory. Veškeré detaily ale prý skupina sdělí až poté, co dostane stanovisko ČNB.

Šéfredaktor serveru Investujeme.cz Petr Zámečník míní, že Atlantik PF šanci získat klienty má. Otázka podle něj spíše zní za jakou cenu. Nyní jsou zvažována různá provizní schémata pro finanční zprostředkovatele a jedním z možných je provize 20 procent prostředků, které klient do fondu přivede.

Do systému dobrovolného penzijního připojištění jsou nyní zapojeny zhruba čtyři miliony Čechů, tedy více než dvě třetiny práceschopné populace. Občané se mohou prostřednictvím penzijních fondů připojistit za finančního přispění státu od roku 1994.

KKCG Finance nabízí obchodování na finančních trzích, správu finančního majetku a poradenství. KKCG Finance vlastní společnosti Atlantik FT a Atlantik Asset Management. Atlantik FT je kapitálově nejsilnějším nezávislým obchodníkem s cennými papíry na českém trhu. V roce 2007 byl s objemem 164 miliard korun čtvrtým největším obchodníkem s cennými papíry v ČR. Atlantik AM, který se zaměřuje na správu finančního majetku osob, firem a institucí, spravuje klientům aktiva za čtyři miliardy Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK