VERZE 2-Komerční banka potvrzuje dlouhodobé cíle zisku

14.05.2008 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


(přidává další citace,...

...podrobnosti)

Komerční banka <BKOMsp.PR> by chtěla v příštích letech zvyšovat čistý zisk na srovnatelné bázi o 10 až 12 procent, uvedl ve středu na setkání s analytiky generální ředitel Laurent Goutard.

Banka dříve ve středu oznámila výsledky za první čtvrtletí, které ukázaly, že čistý zisk z pravidelných aktivit očištěný o mimořádné položky, jako byl prodej nemovitostí v loňském prvním kvartále, stoupl meziročně o 20,6 procenta [ID:nKOR430172].

Goutard na tiskové konferenci dodal, že ve střednědobém a dlouhodobém horizontu nečeká pokračování takto silného růstu, i když pro zbytek letošního roku je "optimistou".

"Nemohu předpokládat, že růst čistého zisku (z pravidelných aktivit) o 20 až 25 procent by mohl být ve střednědobé a dlouhodobé perspektivě udržitelný na celkem vyspělém trhu jako je tento a při vědomí růstu ekonomiky... kolem 5 pct," uvedl.

"V tuto chvíli jsme na 20 procentech a zatím nemáme žádné signály o změně tohoto trendu. Ale pro roky 2009 a 2010, pokud dosáhneme růstu srovnatelného zisku o 10 až 12 procent, to by byl dobrý cíl," řekl.

Goutard dodal, že banka počítá se zpomalením meziročního růstu hypoték na 5 až 10 procent, zatímco původně počítala s tempem mezi 15 až 20 procenty. Dlouhodobě však věří v růstový potenciál českého hypotečního trhu.

[PRAHA/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK