SA na trase z Prahy do Liberce a Plzně zdražila otevřené jízdenky

19.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 19. května (ČTK) - Autobusový dopravce Student Agency na některých trasách přestal nabízet slevu na otevřené jízdenky. Na těch není vyznačeno datum a čas odjezdu, cestující si mohou konkrétní spoj zarezervovat přes internet nebo SMS. Na trasách Plzeň-Praha a Liberec-Praha platí lidé od dubna za otevřené jízdenky o deset korun více, tedy stejně jako za jízdenky na pevné datum nebo u řidiče, řekl majitel firmy Radim Jančura. Slevy nadále platí jen pro předplacené kreditové jízdenky, které využívají pravidelní cestující.

"Slevy chceme nabízet je těm cestujícím, kteří méně využívají našich služeb na pobočkách, čímž nám šetří peníze. Proto zůstane cena snížená jen u kreditových jízdenek, které si člověk zadarmo objedná a uloží si na ni minimálně tři stokoruny. Bez toho aniž by navštívil pobočku, si pak přes internet nebo SMS rezervuje jednotlivé spoje," řekl Jančura.

Základní jízdenka na pevné datum z Liberce do Prahy stojí 95 korun, otevřená jízdenka stála až do 9. dubna stejně jako jízdenka kreditová 85 korun. O deset korun podražila od dubna také otevřená jízdenka na trase Plzeň-Praha, a to na 90 korun. Otevřené jízdenky za staré ceny je možné rezervovat do konce května a to i na spoje červnové, uvádí společnost na internetových stránkách.

Podobný systém cen platí již nyní na trase Brno-Jihlava-Praha. Kromě úspory peněz a času za pořízení běžné či otevřené jízdenky se navíc u kreditové jízdenky sčítají ujeté kilometry. Za určitý počet kilometrů cestující získá zdarma jízdenku do některého z evropských měst.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK