Koruna dopoledne posiluje na 16,04 Kč/USD

20.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. května (ČTK) - Česká měna během dopoledního obchodování zpevnila k dolaru, k euru stagnovala. Kolem 10:30 se koruna k dolaru obchodovala o 11 haléřů silnější na 16,04 Kč/USD. K euru se pohybovala kolem úrovní pondělního závěru na 25,03 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka by se kurz koruny během dne mohl pohybovat mírně nad hranicí 25,00 Kč/EUR. "Hlavní rizika představuje znovu a znovu slovně podporovaná slovenská koruna a také eurodolar, který čeká několik důležitých dat," naznačil Vlk.

Dolar neudržel pondělní zisky a kolem 10:30 oslabil na 1,5608 USD/EUR. Podle Vlka urychlil sestup dolaru dnešní PPI (výrobní inflace) v Německu. "Znovu o něco klesla naděje, že ECB (Evropská centrální banka) v dohledné době přistoupí ke snižování sazeb," dodal Vlk. Další důležitý indikátor bude německý index podnikatelské nálady ZEW. Odpoledne vyjdou v USA výrobní ceny. "Odhad trhu předpokládá zmírnění výrobní inflace na meziměsíčních 0,4 procenta," řekl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK