Zisk Vienna Insurance stoupl díky východní Evropě

20.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Vídeň 20. května (ČTK) - Pojišťovací skupina Vienna Insurance Group (VIG) zvýšila v prvním čtvrtletí hrubý zisk o 24 procent na 125 milionů eur (více než tři miliardy korun) díky pokračující expanzi ve východní Evropě. Oznámila to firma, která působí rovněž v České republice.

Hrubé předepsané pojistné stouplo o 15 procent na 2,3 miliardy eur. Zhruba 43 procent předepsaného pojistného přitom pocházelo ze střední a východní Evropy, napsala agentura Reuters.

"Výsledky opět ukázaly, že VIG je fundamentálně silná společnost s potenciálem dlouhodobého růstu především v regionu střední a východní Evropy. Na druhou stranu si myslíme, že tento potenciál je již v ceně akcií zahrnut," komentovala výsledky česká makléřská firma Atlantik FT.

Firma VIG nedávno v rámci převzetí pojišťovacích aktivit Erste Bank získala pojišťovnu Versicherung, včetně jejích dceřiných podniků Pojišťovna České spořitelny a Poisťovna Slovenskej sporiteune. Součástí VIG jsou v ČR dále pojišťovna Kooperativa a Česká podnikatelská pojišťovna.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK