ČSA plánují přímé lety z Prahy na Floridu

21.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. května (ČTK) - České aerolinie plánují zavedení přímého spoje z Prahy na Floridu. Záměr tento týden schválilo představenstvo společnosti. Jak ale upozornila mluvčí firmy Daniela Hupáková, detaily projektu ještě nejsou zcela vyřešeny. Pokud se záměr stane skutečností, půjde po dlouhé době o rozšíření sítě dálkových spojů firmy.

"Registrujeme velký zájem o tento spoj jak v České republice tak v USA," řekla Hupáková. Dosud ale není například jasné, na jaké konkrétní letiště by lety z Prahy směřovaly. Některé podrobnosti chce firma zveřejnit ve čtvrtek.

Spojení bude zajišťovat jeden ze dvou zbylých dálkových letounů firmy, Airbus A310. Nyní sice mají ČSA ve flotile čtyři letadla tohoto typu, dnes však oznámily, že se dvou strojů zbaví. Hupáková ale popřela, že by firma v nejbližší době plánovala zrušení dálkové flotily, o jejíž budoucnosti se hovoří již delší dobu.

Jediným celoročně provozovaným dálkovým spojením ČSA je linka Praha - New York. V lednu se vedení ČSA rozhodlo výrazně omezit lety do Kanady. Byla zrušena linka do Montrealu, spoj do Toronta bude firma provozovat jen v době letní sezony.

Nedostatek vlastních dálkových letů nahrazují ČSA smlouvami o sdílení kódu s velkými světovými dopravci. České označení tak nesou například lety společnosti Delta Air Lines z Prahy do Atlanty nebo Korean Air z Prahy do Soulu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK