ČSA: Přímý let Praha - Florida zřejmě už koncem roku

22.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. května (ČTK) - České aerolinie zavedou přímé lety z Prahy na Floridu zřejmě již koncem tohoto roku; podmínkou ale je zrušení vízové povinnosti pro české občany. Jak dnes uvedla mluvčí ČSA Daniela Hupáková, letadla budou na floridské lince létat pravidelně jednou týdně, přičemž část kapacity bude rezervována pro klienty cestovních kanceláří.

Právě cestovní kanceláře podle Hupákové registrují v současné době nebývalý zájem o lety do USA. Letenky si ale také budou moci koupit individuální pasažéři v České republice i Spojených státech. "Zavedením pravidelné linky na Floridu reagujeme na poptávku na trhu," uvedl viceprezident pro prodej Petr Řehák.

Záměr létat na Floridu schválilo tento týden představenstvo firmy. Některé detaily projektu však dosud nejsou známy. Není například rozhodnuto, na kterém letišti bude stroj ČSA přistávat. "Letiště na Floridě bude vybráno v návaznosti na jednání s obchodními partnery," sdělila Hupáková.

Spojení bude zajišťovat jeden ze dvou zbylých dálkových letounů firmy, Airbus A310. Nyní sice mají ČSA ve flotile čtyři letadla tohoto typu, ve středu však oznámily, že se dvou strojů zbaví. Hupáková ale popřela, že by firma v nejbližší době plánovala zrušení dálkové flotily, o jejíž budoucnosti se hovoří již delší dobu.

Jediným celoročně provozovaným dálkovým spojením ČSA je linka Praha - New York. V lednu se vedení ČSA rozhodlo výrazně omezit lety do Kanady. Byla zrušena linka do Montrealu, spoj do Toronta bude firma provozovat jen v době letní sezony.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK