OVB Allfinanz podala trestní oznámení na exnáměstka MF Prouzu

25.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. května (ČTK) - Poradenská firma OVB Allfinanz podala trestní oznámení na bývalého náměstka ministra financí a nynějšího místopředsedu představenstva společnosti Partners For Life Planning Tomáše Prouzu. Důvodem má být rozhovor na internetu, ve kterém Prouza konkurenční OVB údajně nepravdivě napadl. OVB to dnes uvedla v tiskové zprávě. Prouza to pro ČTK označil za další formu nátlaku, kterou OVB na Partners vyvíjí.

OVB se nelíbí Prouzovy výroky z 27. února na serveru investujeme.cz v rozhovoru pod názvem "Štork poškozoval naše klienty s vědomím OVB" o poradci OVB Lukáši Štorkovi. Ten měl podle Prouzy dostat od centrály OVB databázi klientů poradců, kteří odešli do konkurenčních Partners, a měl je obcházet s nabídkami.

"Je tedy zřejmé, že klienti byli poškozováni s vědomím, a skoro bych řekl na přímý pokyn centrály OVB. Centrála OVB samozřejmě ví, jaký je pan Štork "vynikající" prodejce a co všechno je schopen klientovi natlačit. Musela vědět, když ho posílala za klienty, že to pro ty klienty nebude dobré řešení," uvedl v tehdejším rozhovoru Prouza.

Podle předsedy představenstva OVB Pavla Uzla jsou tato tvrzení nepravdivá a dehonestující povahy. Navíc cíleně poškozují dobrou pověst OVB tím, že negativně ovlivňují její vážnost a postavení v podnikatelských vztazích, a to zejména u stávajících i potenciálních klientů OVB. OVB proto Prouzu obvinila z nekalé soutěže a ochrany svého dobrého jména se domáhá rovněž žalobou na společnost Partners For Life Planning, od nichž požaduje omluvu.

"Je to to pokračování hry OVB. Dochází jim argumenty a tak vytváří nátlak, aby mohli pokračovat ve svém chování na trhu, které už nějakou dobu kritizujeme," uvedl dnes pro ČTK Prouza.

OVB Allfinanz, která byla založena v Německu před více než 30 lety, přišla na český trh v roce 1993 jako vůbec první korporace zabývající se finančním poradenstvím.

Společnost Partners For Life Planning začala poskytovat finanční poradenství po celé České republice v červnu 2007. Jejími zakladateli jsou vedle Prouzy Kateřina Palková, Jan Majer a Pavel Kohout.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK