ČSOB leasing půjčila klientům 5,2 mld. Kč, stejně jako loni

26.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. května (ČTK) - Společnost ČSOB Leasing, která je největší leasingovou firmou na českém trhu, financovala za první čtvrtletí automobily, nákladní vozy, stroje a zařízení za celkem 5,2 miliardy korun. Je to přibližně stejný objem obchodů jako ve stejném období roku 2007. Celý trh podle údajů České leasingové a finanční asociace klesl o 2,9 procenta, samotný leasingový trh se propadl o 9,4 procenta. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

"Výsledky za první tři měsíce tohoto roku mohou naznačovat, že daňová reforma nastartovala změny v dlouhodobých trendech. Nicméně je nutné také vzít v úvahu, že velké množství firem využilo před koncem minulého roku daňových výhod finančního leasingu a vyřešilo své investiční potřeby před platností daňové reformy," uvedl výkonný ředitel pro finanční řízení ČSOB Leasing Petr Jeníček.

Pro leasingové společnosti představoval podle něj prosinec skutečnou lavinu zájmu. "A tak teprve v delším horizontu se potvrdí, zda jde o změnu v trendech nebo jen dočasný výkyv způsobený vnějšími daňovými vlivy," dodal Jeníček.

Společnosti ČSOB Leasing nejvíce vzrostly obchody v oblasti financování ojetých automobilů, a to o 26 procent. Nejdynamičtěji rostoucím produktem je operativní leasing, který meziročně vzrostl o 83 procent. Spotřebitelský úvěr vzrostl o 77 procent.

ČSOB Leasing je stoprocentní dceřinou společností Československé obchodní banky, členem skupiny ČSOB a mezinárodní finanční skupiny KBC. ČSOB Leasing je univerzální leasingová společnost a od roku 2001 zaujímá první místo mezi leasingovými společnostmi na domácím trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK