Centrum a Atlas se spojily pod Centrum Holdings

26.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. května (ČTK) - Tuzemské internetové portály Centrum a Atlas se spojily pod novou společnost Centrum Holdings. Ta vznikla sloučením dosavadních provozovatelů obou webů, firem NetCentrum a Atlas.cz. Zástupci firmy to uvedli na dnešní tiskové konferenci.

Firmy se sloučily během deseti týdnů a příští měsíc se přestěhují do společného sídla. Během slučování propustily kolem 60 zaměstnanců. "Úspora nákladů ze sloučení se pohybuje kolem 15 až 20 procent," uvedl generální ředitel Pavel Mucha.

Používané značky, jako je Centrum, Atlas nebo Aktuálně chce firma zachovat. Vedle toho má přibýt například nová služba s nabídkou videa a na podzim také nový internetový deník, který by měl mít proti Aktuálně lehčí formu.

Služby Centrum Holdings mají být zaměřeny na komunity, obsah a komunikaci. Inzerentům pak chce nabídnout efektivní mediální reklamu, inzerci placenou podle počtu přístupů a katalogové služby spojené s vyhledáváním.

Centrum Holdings chce vedle Česka a Slovenska vstoupit formou akvizic na další regionální trhy. Má proto registrované například domény s koncovkami .pl, .bg, .hu, .ro nebo .com. První akvizici na jih od ČR by měla firma oznámit v červnu.

Vlastníkem Centrum Holdings je americký fond Warburg Pincus. Ten na konci minulého roku koupil NetCentrum a v únoru i Atlas. Kupní částky nezveřejnil, ale podle odhadů odborníků mohl za obě firmy dohromady zaplatit necelé dvě miliardy korun.

Internetové služby provozované Centrem Holdings v tuzemsku měsíčně navštíví kolem 3,8 milionu lidí, denně pak přes milion návštěvníků. Konkurenční Seznam má měsíčně přes pět milionů uživatelů a denně 2,2 milionu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK