Česká měna stagnovala k euru i dolaru

26.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. května (ČTK) - Česká měna dnes k euru nepatrně oslabila na 25,08 Kč/USD. K dolaru se koruna obchodovala na 15,91 Kč/USD, na stejné úrovni jako dopoledne. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka je důvodem slabší aktivity absence londýnských a amerických bank kvůli svátku v obou zemích. Klid panoval i na okolních trzích regionu, jedinou výjimkou byl posilující polský zlotý.

"Význam nadnárodních hráčů pro českou korunu se odráží v tom, že za celý den nepřesáhl rozdíl mezi nejslabší a nejsilnější hodnotou sedm haléřů," řekl analytik Next Finance Vladimír Pikora.

Maďarská centrální banka dnes zvýšila úrokové sazby o čtvrt procentního bodu na 8,5 procenta, tedy na nejvyšší úroveň za více než tři roky. "Maďarský forint nijak zvlášť nereagoval. Trh toto očekávání do ceny zapracoval již v průběhu minulého týdne, kdy forint výrazně posiloval," uvedl analytik Komerční banky Jan Vejmělek.

Dolar se kolem 17:00 obchodoval na 1,5776 USD/EUR. "Čekají se nová data z trhu nemovitostí v USA, která nejspíš nebudou signalizovat zotavení, ale naopak," uvedl Pikora.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK