ČEZ požaduje pět milionů korun za újmu na dobré pověsti

27.05.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. května (ČTK) - Skupina ČEZ žaluje občanské sdružení, které na ni v dubnu podalo trestní oznámení kvůli postupu jejích pracovníků při odhalování černých odběrů elektřiny. Po sdružení PPP - právní poradenství a pomoc požaduje omluvu a pět milionů korun za újmu na dobré pověsti ČEZ. Na tiskové konferenci to dnes uvedl právní zástupce firmy David Skopal.

"Podle našeho názoru je újma způsobená na dobré pověsti ČEZ výrazně vyšší než požadovaná částka, ale v tomto případě nám nejde o peníze, ale především o ochranu dobrého jména zaměstnanců a celé skupiny ČEZ," prohlásil generální ředitel ČEZ Měření Přemysl Vániš.

Už dříve podal ČEZ trestní oznámení na předsedu sdružení PPP - olomouckého právníka Jana Rytíře - a na některé další osoby. Viní je z křivého obvinění, poškozování cizích práv a pomluvy.

Rytíř v dubnu inicioval podání hromadného trestního oznámení na ČEZ. Lidé, kteří se k oznámení připojili, tvrdí, že je pracovníci firmy nutili k přiznání černých odběrů nezákonnými praktikami.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK