Klienti ČSOB platí kartami na internetu častěji než ostatní Češi

20.01.2009 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Necelé procento Čechů využívá svoji platební kartu k placení nákupů přes internet. Mezi klienty ČSOB tato forma nakupování představuje 5 % všech nákupních transakcí platební kartou. Internetové nákupy klientů ČSOB pak tvoří 8 % objemu těchto transakcí.

„Ačkoliv platby na internetu prostřednictvím platební karty stále představují jen zlomek platebních transakcí, lidé si začínají na tento způsob placení zvykat. Každoročně se zvyšuje počet uskutečněných internetových transakcí. Podobný trend postupného nárůstu zájmu jsme mohli vidět i v souvislosti s platbou kartou v obchodech, “ vysvětluje Martin Eyberger, výkonný manažer segmentu Platební komfort ČSOB.

Obliba internetového nakupování nestoupá pouze v České republice, ale všude ve světě. Za poslední rok vzrostl podle zahraničních statistik zájem o internetové nákupy o více než 60 %. I zde má ČSOB náskok, protože v posledních letech se mezi jejími klienty počet internetových transakcí téměř zdvojnásobil. V zemích západní Evropy využívá virtuálních obchodů více než 80 % uživatelů internetu. Stejně tak v USA a Kanadě.

Největší zájem mezi nakupujícími je o letenky a zájezdy (48 %), o hudbu (44 %), o módu (41 %) a techniku (38 %). Bez zajímavosti jistě není, že pokud jde o módu, dávají Češi přednost zahraničním internetovým obchodům před českými.

Většímu objemu nákupů přes internet přispívají také současné masivní povánoční výprodeje. Zákazníky lákají až 80 % slevy, přeplněná obchodní centra už méně. Proto stále více lidí dává přednost pohodlnému nakupování prostřednictvím internetu. V Česku po internetu pravidelně nakupuje 39 % jeho uživatelů.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy