Koruna dopoledne mírně oslabila na 28,95 Kč/EUR a 22,95 Kč/USD

20.02.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. února (ČTK) - Koruna se dnes obchoduje na mírně slabších úrovních, než na jakých byla ve čtvrtek v závěru dne. Po 11:00 byla na 28,95 Kč/EUR a 22,95 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Čísla z domácí ekonomiky, výrobní ceny za leden, vyšla pro korunu příznivě, avšak velký vliv na trhy jim přisuzovat nejde," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Hlavní slovo bude podle něj mít stále vývoj v regionu, se kterým si už koruna odbyla ranní výkyv na slabší hodnoty.

Aktuální pokles akcií napříč Evropou nedává středoevropským měnám příliš dobré vyhlídky, upozornil Vlk. Čtvrteční překvapivý výrok českého premiéra Mirka Topolánka, že ČR možná bude potřebovat pomoc, rovněž není pro korunu příznivý, ale zůstal bez větší reakce, podotkl.

Dolar se k euru obchoduje na 1,2615 USD/EUR. S opětovným zhoršením nálady na riziková aktiva si polepšil ze čtvrtečních hodnot nad 1,2700 USD/EUR. V USA dnes bude zveřejněna inflace za leden, která by však neměla být pro vývoj na trhu určující, odhadl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK