Pražská plynárenská od dubna sníží cenu plynu o 3,5 procenta

27.02.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. února (ČTK) - Společnost Pražská plynárenská od dubna sníží ceny plynu pro domácnosti v průměru o 3,5 procenta. Informovala o tom mluvčí Pražské plynárenské Lenka Hauptmanová. Pražská plynárenská zásobuje zemním plynem přibližně 440.000 odběratelů v Praze a příměstských částech okresů Praha-východ a Praha-západ a Kladno.

Pražské domácnosti, které plyn používají na vaření, ohřev vody a topení a jejichž roční odběr činí 18 MWh, měsíčně uspoří v průměru 60 korun a ročně 720,5 koruny. U domácností s ročním odběrem 27,5 MWh činí měsíční úspora 97,50 koruny a roční úspora 1170,4 koruny. Kompletní ceník je k dispozici na www.ppas.cz.

Tuzemský trh s plynem je od dubna 2007 plně otevřený, podobně jako trh s elektřinou. Ceny pro všechny kategorie konečných odběratelů si tak určují přímo sami dodavatelé. Regulované zůstávají pouze ceny za distribuci a přepravu.

Pražská plynárenská má na trhu zemního plynu v Česku zhruba dvanáctiprocentní podíl. Skupina spravuje plynovodní sítě o celkové délce zhruba 4300 kilometrů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK