Koruna dopoledne posílila, balancuje na hranici 28 Kč za euro

03.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. března (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne posílila, před 11:00 její kurz balancoval těsně nad hranicí 28,00 Kč za euro, když předtím se dostal až na 27,94 Kč/EUR. Koruna si proti pondělnímu závěru polepšila i k dolaru, pohybuje se kolem 22,20 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Koruna podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka využila úvodního růstu akcií na západoevropských trzích a znovu v rámci užšího regionu vykazuje nejlepší výkonnost. Vlk nevyloučil, že k pozitivnímu vývoji přispěla vyjádření politiků o tom, že ne všechny státy střední a východní Evropy čelí stejným problémům. Upozornil ale, že další směrování koruny prověří až nálada vůči regionu, která je negativní.

"Že by přece jen trochu zafungovalo odlišování ČR od ostatních zemí? O to se v posledních dnech snažili nejen domácí představitelé, ale toto téma zaznívá i z EU. I když tyto aktivity mohly pomoci, náhled investorů na domácí ekonomiku a měnu asi nejlépe prověří až příští negativní zprávy z regionu a související nárůst averze k riziku," uvedl Vlk.

V českém kalendáři dnes žádné důležité ekonomické události nejsou, dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK