Koruna po zahájení posílila, později zisk korigovala

05.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. března (ČTK) - Koruna dnes otevřela dalším posílením proti středečnímu závěru zhruba o 30 haléřů, následně ale svůj kurz korigovala zpět k hladině 27,30 Kč za euro. Také k dolaru se v 10:30 vrátila na středeční hodnotu kolem 21,74 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

"Podobně jako v minulých dnech nedostává domácí měna žádné silné impulsy v podobně nových zpráv. Její poslední zisky by tak podle nás měly mít krátkodobý charakter. Dnes proti měnám v regionu působí oslabování akcií na hlavních evropských trzích," komentoval dopolední vývoj analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Eurodolar se nyní podle Vlka pohybuje na 1,2585 USD/EUR. "Na nové události bude dnešek docela bohatý. Dopoledne vyjde revize HDP v eurozóně. Potom přijdou na řadu centrální banky Velké Británie a eurozóny. V obou případech se čeká snížení sazeb o 50 bodů. ECB by mohla zopakovat svůj odmítavý postoj dál výrazně snižovat sazby, což může euro podpořit. Odpolední čísla z USA by měla mít případně jen mírný vliv," naznačil další vývoj na eurodolarovém trhu Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK