Mobilní síť U:fon je v Čechách od rána nedostupná

06.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. března (ČTK) - Mobilní síť U:fon společnosti Mobilkom je od dnešního rána v Čechách nedostupná. Neočekávaný výpadek nastal při ranní obměně softwaru na síťových prvcích, který měl rozšířit funkce nabízených služeb. Na Moravě jsou služby operátora dostupné. Uvedla to firma to ve zprávě pro tisk.

"Identifikovali jsme příčinu problému a právě jsme v procesu postupného obnovování funkčnosti našich služeb po celém území Čech. Ty budou opět dostupné během dnešního odpoledne," uvedl generální ředitel Mobilkomu Peter Hall. Firma chce podle něj výpadek zákazníkům kompenzovat.

Podle zástupců Mobilkomu jsou dnešní problémy prvním velkým výpadkem od vstupu operátora na trh. Server Mobil.cz, který o výpadku informoval jako první, ale uvedl, že firma měla již loni v říjnu problémy s přístupem k internetovým službám.

U:fon provozuje celoplošnou mobilní síť CDMA od května 2007. K nabídce připojení k internetu a levného volání loni v červnu přidal i mobilní hlasové služby. Hlasové služby operátora využívalo v lednu 65.000 zákazníků a datové 35.000 uživatelů. U:fon nyní pokrývá 84 procent tuzemské populace. Jeho mobilní konkurenti mají pokrytí přes 99 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK