ČD: Změna zimního času na letní zpozdí 21 dálkových vlaků

24.03.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. března (ČTK) - Změna zimního času na letní v noci ze soboty na neděli zpozdí 21 nočních vlaků. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. Ručičky hodin se v neděli ve 02:00 posunou o hodinu dopředu. Přechod na letní čas se dotkne především dálkových vlaků z Ruska, Polska, Maďarska nebo nočních spojů na Slovensko.

"Všechny vlaky se úderem druhé ranní kvůli posunu času o hodinu zpozdí," uvedl mluvčí. Potíže mohou mít lidé, kteří pojedou například rychlíkem Silesia z Krakova do Prahy nebo rychlíkem Chopin z Varšavy do Vídně. Podobně časový posun zpozdí i spoje v opačném směru do Krakova a Varšavy.

Zpoždění nabere na českém území také rychlík číslo 208 z Moskvy do Prahy a rychlík 209 do Ruska. Asi o hodinu později přijede do Humenného na Slovensku vlak číslo 425 Šírava z Prahy a do Košic rychlík 441 Excelsior z Prahy.

V úseku mezi Berlínem a Prahou se opozdí vlak číslo 457 Phoenix z Amsterodamu do Prahy a na trati mezi Erfurtem a Prahou nabere zpoždění vlak číslo 459 Canopus z Curychu do Prahy. Později dorazí také cestující ve vlacích Metropol z Budapešti do Berlína, a naopak z Berlína do Budapešti.

Lidem, kteří se chystají cestovat vlakem v noci ze soboty na neděli, mluvčí ČD doporučuje ověřit si odjezdy nočních vlaků na telefonu 840 112 113. Aktuální informace o jízdě vlaků mohou získat i na internetových stránkách www.cd.cz/poloha, uvedl Šťáhlavský.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK