Americké akcie dopoledne rostly díky nadějným indikátorům

01.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. dubna (ČTK) - Akcie velkých amerických korporací dopoledne rostly díky nejnovějším ekonomickým údajům, které naznačily, že by se pokles hospodářství USA mohl zmírňovat. Investoři pak nakupovali zejména akcie bank.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času zvýšil o 1,1 procenta na 7694,4 bodu. Index technologického trhu Nasdaq v 18 hodin SELČ stoupl na 1543,1 bodu se ziskem téměř jednoho procenta, ukázaly internetové stránky Yahoo! Finance.

Aktivita zpracovatelských závodů se v březnu sice snížila, pokles odvětví se ale proti únoru zmírnil. Trh s domy obecně pokračuje v poklesu, protože se celková cena prodaných starších domů za únor snížila, mírně ale vzrostl jejich počet, napsala agentura Reuters.

Úbytek pracovních příležitostí v soukromém sektoru byl silnější, než se čekalo. Soukromí zaměstnavatelé v březnu zrušili rekordních 742.000 pozic. Personální agentura ADP Employer Services také revidovala únorový úbytek na 706.000 míst z původně ohlášených 697.000 míst. Oficiální zprávu o březnovém vývoji nezaměstnanosti zveřejní v pátek vláda.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK