Pražská burza v souladu s okolními trhy dopoledne rostla

06.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. dubna (ČTK) - Pražská burza zahájila dnešní obchodování po vzoru okolních trhů růstem. Hlavní index PX krátce po 11:00 proti pátečnímu závěru přidával 0,72 procenta na 829,6 bodu, vyplývá z výsledků burzy.

Na burze tak přetrvává pozitivní nálada z minulého týdne, na trhu se nadále realizují krátkodobé zisky. Obchodování je klidné, celkový objem zatím dosáhl 800 milionů korun.

Nejvíce dopoledne rostly při nízkém objemu obchodů akcie developera Orco, který na úterek odložil oznámení loňských hospodářských výsledků. Akcie firmy posílily bezmála o devět procent na 118 Kč. O více než dvě procenta na 411 korun posílily akcie Erste Bank, opačným směrem šla Komerční banka, když ustoupila z hranice 2600 korun na 2544 Kč. Nedařilo se ani síti autobazarů AAA Auto, které přišly o tři procenta na necelých osm korun, a druhému z developerů - společnosti ECM. Její akcie oslabily o více než procento na 203 korun.

Ostatní cenné papíry dopoledne rostly. Akcie ČEZ byly stabilní kolem 780 korun a těžební NWR nadále rostly spolu s cenou ropy a uhlí. "Poslední obchod probíhal na 76,80 Kč," upozornil Michal Zachar ze společnosti Patria Direct.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK