Kurz koruny dopoledne stagnoval na středečních úrovních

09.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. dubna (ČTK) - Koruna dnes dopoledne pokračovala ve svém klidném vývoji. Kolem 10:30 se obchodovala na 26,60 vůči euru, což proti předchozím dnům znamená opět jen minimální změnu. K dolaru otevřela proti středečnímu závěru nepatrně silnější, aktuálně se její kurz pohybuje těsně nad 20 korunami za dolar, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Obchodování s korunou je podle analytiků v posledních dnech nezajímavé, obchodní aktivita je nízká a česká měna se již několik dní v řadě pohybuje v pásmu zhruba 20 haléřů. Zprávy z domácí statistiky koruna ignoruje, pohyby kurzu jsou dány především vývojem na světových akciových trzích a přístupu investorů k riziku.

Ani dnešní data o domácí inflaci korunu neovlivnila. Meziroční růst spotřebitelských cen v březnu zrychlil na 2,3 procenta z únorových dvou procent; meziměsíčně inflace stoupla o 0,2 procenta.

"Inflace byla mírně vyšší než odhady kvůli krátkodobým faktorům typu cen benzinu. To nic nezměnilo na očekávání, že nás čeká v příštích měsících zpomalování růstu cen. Volatilita je nízká podobně jako u okolních středoevropských měn," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK